MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN

          MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN,  este aşezat şi organizat în apropierea  Cetăţii de Scaun  a Sucevei. Muzeul  pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic din Bucovina.

        Concepută ca un sat tradiţional bucovinean, expoziţia în aer liber  cuprinde 80 de monumente de arhitectură populară: biserică printre care: şcoală, gospodării ţărăneşti, ateliere meşteşugăreşti, instalaţii tehnice, crâşmă, biserică, stână, etc.

        Este un loc minunat în care să evadezi și unde simți parfumul satului.  Domnea o linişte de nedescris, doar păsările se auzeau cântând. Ajungând acolo  în timpul săptămânii nici vizitatori nu erau aşa că am profitat de tot ce ne oferea muzeul în aer liber.

    Programul de vizitare este până la ora 18, am avut aproape două  ore la dispoziţie să ne plimbăm şi să admirăm  frumoasele construcţii ale muzeului.

           Moara de piatră de la Mănăstirea Humorului ce datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea,  era cea mai mare moară din această zonă.

          Biserica Vama (1783), construcţia este bogat ornamentată cu motive zoomorfe- cap de cal,   motive geometrice- rozetă.

         Are un plan treflat clasic compus din pronaos, naos şi altar,  pictura originală păstrându-se doar în zona altarului.  Lângă biserică a fost reconstruită clopotniţa.

          Casa Roşu reprezentativă pentru zona Dornelor,  un obiectiv de dimensiuni impunătoare a aparţinut unor gospodari înstăriţi dovadă stând cele două cuptoare cu elemente de influienţă orăşenească.

        Din această casă se auzea un cântec de leagăn,  foarte frumos. Pentru câteva clipe  am crezut că o moldoveancă  este acolo şi cântă, dar după ce am trecut pragul casei am avut o surpriză, era doar o înregistrare     🙂

Daca esti la Muzeul Satului Bucovinean  nu ai cum sa nu auzi bocetele specifice zonei.

             Sumane reprezentative zonei  bucovinene.

Mai puteţi vedea Atelier de olar de la Marginea, casa Cacica , casa Volovăţ, crâşma lui Moş Iordache, casa Ostra , gospodăria Straja.

-preţ bilet adulţi  6 ron-persoană

-reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Cum ajungi la Muzeul Satului Bucovinean:

-pe DN 17-Muzeul fiind amplasat lângă Cetatea Sucevei.

-noi am ajuns la MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN pe 7 iunie 2011

Share Button

2 Comments

 1. hoinariromani

  Multumesc!!
  Muzeul este chiar langa Cetatea Sucevei ,este in oras,din centru sunt aproximativ 3 km.

  Reply
 2. crystynica

  Frumoase poze!
  La cati kilometri de Suceava este muzeul?

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.