CASCADA BIGĂR

          Paşii ne-au purtat şi prin Banat, pe valea Minişului unde se află şi CASCADA BIGĂR. Mai exact între Anina şi Bozovici (Orşova), unde, pe un indicator stă marcat PARALELA 45.

          Am oprit la “Popasul turistic Bigăr”, care,  din nefericire  nu arăta prea bine, au ajuns acolo şi “turişti  mai speciali” care şi-au lăsat amprenta pe zidurile cabanei.  Alţii au confundat  pădurea cu ghena de gunoi, trecând peste aceste neplăceri ne-am străduit să vedem partea minunată a locului.

        O mică, dar unică, cascadă, Cascada Bigăr, e un tuf calcaros, acoperit de mușchi, înalt de 7-8 m. În perioada în care am vizitat noi locul, curgea puțină apă pe micuţa cascadă, din cauza secetei. Am urmărit cursul apei încercând să descoperim de unde vine toată apa ce formează în apropierea şoselei, cascada.  Râul, pe alocuri câte un firicel subţire, în alte porțiuni scurte părea un râu nervos, izvorăşte …din Pestera Bigăr, la aproximativ 500 m de cascadă. Am străbătut poteca de lângă firul de apă dar aceasta se înfundă cu un zid abrupt de piatră calcaroasă. Nu ne-am fi imaginat ca unica cascadă se formează din apa care parcă izvorăşte din piatră. Un mic spectacol al naturii.

         Ne-am “clătit” ochii cu priveliştea minunată, ne-am bucurat de aerul curat şi am “furat”  câteva imagini de la spectaculoasa Cascadă Bigăr.

        Firicelul de apă transformat într-un râu de munte ce coboară cu repeziciune printre pietre,  apoi pe trepte formând alte mici cascade înspumate.

Cum ți se pare această cascadă, știai de existența ei?

Cum ajungi la CASCADA BIGĂR:

-pe DN 57 B  între Anina  şi Bozovici la km 17.

-drumul este în stare foarte bună, recent refăcut şi nici foarte aglomerat, 

*imaginile din acest articol sunt din 13 iulie 2011.

Share Button

6 Replies to “CASCADA BIGĂR”

  1. hoinariromani

    Drumul este foarte bun, nu este aglomerat, dar foarte frumos , multe locuri unde te poti opri pentru un gratar, la cascada gasesti izvoare cu apa potabila. La 500 m de la cascada spre Bozovici(Orsova) este o pastravarie de unde poti cumpara sau servi acolo un peste delicios.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.