CAZANELE DUNĂRII

            Copleşitor este spectacolul pe care îl oferă Dunărea pe parcursul sălbaticului ei defileu. Dar mai răvăşitor este la  peisajul la Cazanele Dunării. Loc unde Dunărea se strecoară printre pereţii munților Ciucaru Mic şi  Ciucaru Mare.

          Zbaterea halucinantă a apelor Dunării ne-a atras şi pe noi. Nu am rezistat tentației și ne-am aventurat puțin prin zonă.
         Am ajuns  spre  seară  în Orşova,  trecut de ora 21, asta după o aventură de căutat cazare în Băile Herculane. Prin orașul de la Dunăre am mers ca melcul, poate, poate găsim  un hotel, o pensiune ceva. Mergând paralel cu Dunărea mai ne-am apropiat repede de ieșirea din oraş, am făcut cale întoarsă, noroc pe  capul nostru, intrăm în vorbă cu un  un taximetrist care ne îndrumă spre o pensiune  la care ne și cazăm.  Abia aşteptam să  îmbrăţişăm  patul. Da, ni se întâmplă și nouă, uneori să obosim…nu negăm că unele călătorii sunt solicitante, dar balanța înclină mereu spre partea bună și plăcută.

          De la partea cu intratul  în cameră apoi direct în duș și  somnul dulce de care  ne-am bucurat …nu ne mai aducem aminte nimic  🙂  Am dormit foarte bine, dimineaţa  am fost treziţi de aerul proaspăt, ce intra prin geamurile larg deschise, uitate de cu seară. Când am aruncat o privire afară o perdea de ceaţă  se contopea  cu apa Dunării. Prin curtea pensiunii nu erau decât proprietarii care udau florile şi iarba, aşa că am schimbat două vorbe cu ei. Am făcut o mică plimbare pe ponton.  Să vă spunem  că pensiunea era chiar pe malul  Dunării?! Superb!  Ne-au pus la dispoziţie hidrobicicleta  gratuit.  Există  posibilitatea de  plimbare cu barca cu motor, contra cost pentru 200 lei minim 4 persoane ( preț pentru 2011), distanţa aproximativ 25 km., cafeaua din partea casei. Să tot stai în asemenea loc.

          Pensiunea la care am stat  se numeşte Casa Verde. Peste stradă au amenajat un loc cu bucătărie dotată cu frigider, aragaz, mese, grătar etc, loc pentru pescuit, spaţiu pentru plajă, loc de joacă pentru copii. Ideal loc de cazare pentru o familie sau pentru un grup de prieteni.

Pensiunea Casa Verde -Orșova

          Am zăbovit pe acolo puţin timp în care am stabilit traseul pentru ziua ce tocmai a început. Suntem gata de plecare şi pornim spre  Moldova Nouă  cu oprire la  CAZANELE  DUNĂRII.

Cazanele Dunării

Cazanele Dunării

          Nerăbdători ne îndreptam spre bătrânul Decebal,  să-l vedem cum străjuieşte asupra Dunării.  Ne uitam bine de jur împrejur şi ne dăm seama că suntem primii şi singurii turişti prin zonă. L-am pozat, am admirat împrejurimile apoi am pornit la pas  spre Mănăstirea  Marconia şi  mai departe.

Chipul lui Decebal sculptat în piatră

Mănăstirea Marconia

           Mai ca am  fi rămas la un pescuit, însă cu ce? nimic scule, oricum nici nu suntem pasionați   de pescuială   😀   aşa că nu ne-a rămas decât să admirăm pescarii amatori ce-şi încercau norocul.     Plimbarea a continuat la pas câţiva kilometri. Am adulmecat mirosul dunării, mai trăgeam şi căte o mică sperietură din cauza zgomotelor produse de  pietrele ce  cădeau de pe versanţi pe şosea.

          Nu ne-am dat seama când au trecut două – trei ore, dar a meritat.  Au rămas multe obiective  de vizitat în această zonă. Şi unde mai pui că am ratat şi plimbarea cu vaporaşul. Așa că avem un  motiv în plus  ca să revenim  la Orşova și în zonă.

Dunărea văzută din curtea pensiunii

            La CAZANELE  DUNĂRII  ai tot ce vrei: munte, apă, natură încântătoare, monumente care se pot vizita atât  de pe uscat cât şi de pe apă. Așa că nu rata o aventură în această zonă! Sau ai fost deja prin aceste locuri, cum ți s-au părut?

           Noi am salutat Dunărea de la Orşova  spre Moldova Nouă  apoi spre Drobeta Turnu  Severin pe iulie 2011.

Cum ajungi la Cazanele Dunării:

-Pe DN 70  de la Orsova spre Moldova Nouă prin Ieşelnita (25 km)

-Sau cu vaporul din Orşova.

           -Zona de campare (pentru aventuroşii care merg cu cortul) în zona numită Marconia, tabăra de copii.  Pe malul râului Mraconia, există un drum forestier, practicabil cu orice maşină, care începe chiar de lângă capul lui Decebal. Se merge până la o mică intersecţie, unde se face la stânga spre tabără, se ocoleşte tabăra şi acolo pe lângă râu, spre barul numit Mraconia.

Share Button

7 Comments

 1. ramona strinu

  sunt indragostita iremediabil de Orsova si Cazanele Dunarii. Abia astept sa mai ajung acolo!!!

  Reply
  1. Geta

   Este minunat, nu cred ca ajungem in vara aceasta prin Orsova, desi avem in plan sa mai mergem…trebuie sa facem o plimbare pe Dunare.

   Reply
 2. Robert

  In Orsova va pot recomanda Pensiunea Palos, este situata pe malul Dunarii si ofera cazare atat in pensiune cat si in casute din lemn dotatae cu baie proprie, o zona deosebit de linistita
  http://www.cazareorsova.ro
  http://www.pensiuniorsova.ro

  Reply
 3. hoinariromani

  Multumesc, Florin!
  Acolo unde ne-a suparat ceva am spus la subiectul respectiv.
  Voi completa in continuare si cu astfel de informatii.

  Reply
 4. Florin Munteanu

  fain blogul…poate n-ar strica niste informatii de natura…mai critica: daca au fost bune conditiile de cazare, masa, locuri ieftine de cazare in diferitele locuri vizitate etc.

  Reply
 5. aloeveragel

  Te trezesti dimineata si vezi Dunarea, scaldata in soare si nesperat de curata, e liniste, doar sunetul barcii cu motor sparge tacerea. A venit sa te duca in larg, pe langa pereti de sute de metri inaltime si in grote unde patrunzi strapungand un desis care la prima vedere nu anunta nimic interesant. In plus, un Decebal urias de piatra si o manastire care atarna periculos pe o limba de pamant langa apa. Totul se intampla la Cazanele Dunarii, langa Orsova, departe de viermuiala din Valea Prahovei sau aglomeratele pensiuni din Bran.

  Reply
  1. Dina

   Buna seara! In perioada 24-28 augsut, ajungem prin zona si am vrea sa mergem si noi cu vaporul pe Dunare, la cazane .etc. Imi puteti spune cum se procedeaza? De unde se ia vaporul, daca se face rezervare mai din timp, este un orar strict, cat dureaza plimbarea si eventual cat costa. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra!

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.