În zilele libere petrecute în orașul lui Bucur căutăm câte un loc pe care să-l vizităm, încercăm să descoperim un altfel de oraș. Vizitând locuri, muzee încercând să cunoaștem fața plăcută a Bucureștiului.
Într-o evadare prin capitală ne-am îndreptat pașii către MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă
Am vizitat cele două săli cu exponate bisericești, în una din ele sunt expuse icoane pictate pe sticlă și lemn, icoane și obiecte vechi bisericești. În cealaltă se găsesc bucăți dintr-o biserică veche din lemn.
Sălile sunt foarte prietenoase, cu exponate ușor de recunoscut, cel puțin pentru noi, ne-au încântat privirea. Și pentru orice vizitator acest muzeu este o filă a istoriei poporului român. Doar admirând exponatele ce reprezintă portul popular țărănesc din diferite zone ale țării te fac să pleci cu gândul în zona respectivă a țării.
Nostalgicii comunismului se pot delecta în sălile de la subsol cu o parte din articolele ziarului Scânteia, sau cu fotografii vechi din perioada răposatului. Dar este, cu siguranță, interesantă și această parte pentru cei care nu au apucat acea perioadă sau pentru vizitatorii străini.

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă
Ca și observație, noi sperăm să fie constructivă- de la exponate lipsesc tăblițele informative. În schimb există audio-ghid și la intrarea în fiecare sală se găsește câte un ” buzunar cu fișe” sau un panou indicativ unde erau numerotate și explicate obiectele expuse. Bine și așa, dar mai greu de urmărit.
Am petrecut câteva ore minunate la muzeu de unde am plecat cu o tolbă de informații. Recomandarea noastră este să mergi în vizită la acest muzeu, sau ai fost deja? Oricum, nu strică să-i mai treci pragul din când în când. Noi, cu siguranță, revenim la el.
Așa că atunci când îți este “sete de puțină cultură” fă o vizită la muzeu, nu vei regreta.
Adresa: Șoseaua Kiseleff 3, București
Biletul de intrare vizitare muzeu.
– pentru adulți este de 6 lei, pentru elevi, studenți, posesori de card EURO 26 – 3 lei.(prețuri valabile 2011-2012-2013), pensionari – 2 lei.
– se pune la dispoziție și audio ghid (în limbile română, franceză, engleză și germană) – 10 lei/aparat;
Taxa foto 50 ron.
Muzeul se poate vizita gratuit în: ziua a 26 – a a fiecărei luni.
Program: marți -duminică 9:00 -18:00.
Urmăriți siteul oficial al muzeului și pagina de facebook pentru a afla ce evenimente au loc și când. Aproape în fiecare weekend la Muzeul Național al Țăranului Român are loc cel puțin un târg sau eveniment.