Dacă tot a fost Noaptea Muzeelor am zis să profităm şi să vizităm ceva. Am luat lista cu muzeele deschise şi ne-am pus să alegem.
Nu a fost greu să ne decidem la ce muzeu să mergem, cum unul din noi doi este pasionat de avioane am luat repede decizia: MUZEUL AVIAŢIEI să fie. Şi oricum un muzeu de aviaţie este fascinant pentru orice copil de la 1 la 100 de ani 😛
Caâeva picături de ploaie parcă încercau să ne sperie dar nu nu au reuşit 😀
La fix cănd am ajuns în faţa muzeului şi ploaia s-a oprit, şi surpriza plăcută, că nu era coadă mare, nici aglomeraţie ca la Antipa.
De la intrare “am fost întâmpinaţi” de avioanele ilustrului TRAIAN VUIA.
Nelipsite erau şi machetele lui HENRY COANDĂ
Zestrea muzeistică include şi o mulţime de insigne, documente, machete, fotografii originale, uniforme şi costume ale piloţilor militari români. Uniforme şi însemne oficiale ale Forţelor Aeriene Române de după al doilea Război Mondial, modele şi diorame care prezintă aviaţia românească de la începuturile lui Vuia în 1906, progresele lui Vlaicu în 1909 şi succesul lui Coandă (cu brevet de invenţie în 1934).
Ţinută de pilot, din perioada anilor 1950, care a fost folosită de pilotul Dumitru Balaur.
De asemeni în sălile muzeului sunt amenajate spaţii speciale pentru aparate de zbor construite de celebrul inginer român Radu Manicatide.
Câteva exponate surprinse de noi.
Trecerea dintre două hangane se face printr-o străduţă, pavată cu piatră cubică, ce se vrea a fi o replică a Bulevardului Aviatorilor, cu librărie, cinema, cafenea, postăvărie – croitorie” La Princepele Bibescu” (un pionier al aviaţiei române)
Viaţa cotidiană a personalului din aeronautica română, între cele două războaie mondiale.
În completare exponate din curtea muzeului.
Dacă sunteţi pasionaţi de avioane, aveţi ce vedea la Muzeul Aviaţiei. Chiar dacă în Noaptea Muzeelor intrarea este gratuită sunt angajați ai muzeului foarte amabili care stau la dispoziţia vizitatorilor care au întrebări.
Info:
Program:
marţi – vineri, între orele 09.00 – 16.00,
sâmbăta şi duminica între orele 10.00 – 17.00
Adresa muzeului:
Bucureşti,
str. Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2.
– acces direct cu tramvaiul 5 până la staţia Fabrica de Glucoză de pe bd. Barbu Văcărescu.
Coordonate GPS: Latitudine: 44.47587 / Longitudine: 26.10920
OK.
Multumim pentru fotografie,militarii din primulrazboi mondial sunt membrii ai asociatiei Traditia Militara vezi http://www.traditia-militara.ro