PĂSTRĂVĂRIA ALBOTA

          Destinaţia perfectă pentru un weekend minunat, PĂSTRĂVĂRIA  ALBOTA  înconjurată de păduri şi munţi care  se  pierd în văzduh.

       La auzul veștii că mergem la  Păstrăvăria Albota  întrebarea ce se  “plimba” prin mintea noastră era : ” ce  e acolo așa de interesant?” Şi am găsit o linişte aparte, aer curat de munte, bucate gustoase şi sănătoase şi imagini de neuitat.

          Am poposit la păstrăvărie pentru câteva ore,  timp în care am admirat locul şi am servit prânzul.

          Restaurantul este mobilat rustic modern, foarte primitor dotat  şi cu sală pentru nefumători.  De pe terasa restaurantului am admirat Valea Arpăşelului cu Căldarea şi Rezervaţia Naturală înconjurată în stânga de vârful Albota şi în dreapta de Vânătoarea lui Buteanu (2507 m).

          Despre mâncare ce să îți spunem, BUNĂ, restaurantul oferă  mâncăruri tradiţionale româneşti, peştele provine chiar din păstrăvărie, brânza şi carnea sunt de la ferma “Poieniţa”.  Au şi magazin de unde poți achiziţiona produse naturale: păstrăv, telemea, brânza de burduf, pastramă de berbecuţ, dulceaţă din fructe de pădure, miere de albine, sirop din muguri de pin.

           “Mâncarea e ca la mama acasă” foarte gustoasă iar porţiile un pic prea mari  😀  Nici nu te ustură la buzunar când achiţi nota de plată.  Noi am fost foarte  mulţumiţi.

În complex sunt amenajate şi locuri de joacă pentru copii, leagăne pentru relaxare, piscină.

Pasionaţilor de pescuit li se pune la dispoziţie accesorii şi hrană pentru a pescui, se plăteşte pe kg/păstrăv prins.  Ora de pescuit este 5 lei -2012

Ataât am reuşit să surprindem,

Se pot face plimbari cu Atv-ul, echitaţie, înot ( în piscina din curtea complexului) sau la cerere se pot închiria biciclete.

Cele trei locaţii din complex au locuri de cazare.

Noi nu ne-am cazat acolo, prin urmare nu ştim cum arată camerele şi nici cât costă, am înţeles că sunt amenajate rustic, fiecare cameră dotată cu baie.

          Drumul până la păstrăvărie  este unul forestier 6 km, din care 4 sunt asfaltați (2012).

           În zonă  se poate vizita Mănăstirea de la Cârţa,  Rezervaţia Naturală  Arpăşel, Casa lui Badea Cârțan, sau trasee montane.

 

Info:

Adresa: loc. Arpaşu de sus 505 Jud. Sibiu

– pe DN 1 Sibiu -Braşov;

Coordonate GPS: N 45.736021,  E24.618101

Noi am fost la Păstrăvăria Albota pe 26 mai 2012

Share Button

3 Comments

 1. Geta

  Multumim! Succes si tie!

  Reply
 2. Vio

  Done!

  Reply
 3. Vio

  Succes dragilor!
  Viorel Irascu
  plecatdeacasa.net

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.