553 BUCUREȘTI

       Hoinari la  cea de-a 553- a aniversare a BUCUREȘTIULUI.

         Am descoperit  o atmosferă schimbată și  plăcută a unui oraș îmbrăcat în haine de sărbătoare. A  fost o altfel de agitație, mai plăcută în care ne-am dorit să ne afundăm. Din păcate nu am ajuns în toate locațiile unde s-au desfășurat  diverse activități. Am ales ca seara de vineri să o petrecem pe Strada Franceză ascultând muzică de calitate.

          A fost a doua ediție a Galei “Folk You Florian Pitiș” și la prima ediție am fost prezenți.

În prima seară am ascultat melodii cunoscute ale artiștilor: Dinu Olărașu, Alina Manole, Lavinia Răducanu & Taraful Rromak, Emeric Set, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis & Zan, Alternosfera și Radu Captariu.

          Sâmbătă seară ne-am simțit bine ascultând artiști ca:  Fox Studis, Adrian Sărmășan, Zoia Alecu, Ada Milea, Vița de Vie, Florin Chilian, Taxi, Vama.

          Dar și plimbările pe străzile din Centru Vechi au fost altfel în acest weekend. Prin zumzetul bucureștenilor și turiștilor străini răsunau din când în când acordurile fanfarei sau a cântăreților ocazionali, care ne făceau să ne îndreptăm pașii către ei pentru a-i asculta mai de-aproape.

          Și copii puteau intra ușor în lumea poveștilor și a magiei, dacă li se refuza un balon în formă de floricică, aveau ocazia să fie asistenții unui magician. De la teatrul de magie  plecau cu un mic truc învățat.  De ofereai un bănuț fetiței cu chibrituri  calea ți se lumina cu o steluță aprinsă chiar de ea. De erai mai curajos și cu o fotografie cu ea te alegeai.

         Atenția era captivată atât celor mici dar și celor mari de personajele supradimensionate care făceau senzație pe strduțele înguste din centrul istoric.

          Ca la orice sărbătoare și acum au fost târguri cu suveniruri sau antichități, unul dintre acestea  a fost  organizat în fața Muzeului Național de Istorie a României.

          În parcul Herăstrău a avut loc o bătaie cu flori, așa să te tot bați!

          Toată  luna septembrie în Piața Constituției au fost și vor fi  evenimente, pe 22 septembrie, începand cu ora 20.30, va urca pe scenă Leonard Cohen,  iar  pe data de 23 septembrie, în același loc,  pentru prima dată în România,  cvartetul Il Divo.

 Zilele Bucureștiului au fost în perioada 14-16 septembrie 2012

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.