Ziua de sâmbătă, 18 mai, a fost destinată vizitării muzeelor. Anul acesta noaptea muzeelor a coincis cu Ziua Internațională a Muzeelor, și noi am profitat.
Încă de când a fost anunțat ce muzee sunt deschise ne-am făcut o listă cu ce să vizităm, nu s-a respectat în totalitate. Un motiv fiind acela că era foarte aglomerat.
Acum facem o enumerare la ce am vizitat în noaptea muzeelor, în București, revenim în curând cu subiecte despre fiecare muzeu vizitat.
Am început periplul cu Muzeul Național al Pompierilor -Foișorul de Foc.
La cel mai vechi turn existent din București nu a fost foarte aglomerat, asta probabil că era imediat după prânz. Așa că ne-am bucurat oarecum în liniște de exponatele vechi și prăfuite.
Nu am pierdut vremea și ne-am îndreptat spre Palatul Voievodal Curtea Veche. Deși în centrul orașului ne așteptam sa fie mare aglomerație printre vestigiile voievodale.
Odată cu lăsarea serii și agitația în preajma muzeelor a crescut.
În speranța că este deschisă Casa Memoriala George Enescu, din spatele Muzeului Național George Enescu am mers să-l vizităm.
La acest muzeu am mai fost și în 2009 tot la noaptea muzeelor. Casa memorială era închisă, în schimb ne-am delectat ascultând o parte din concert în muzeu.
Deși în septembrie 2012 am vizitat Muzeul Național de Istorie i-am trecut pragul și acum. Știam că expoziția Soldaților de teracotă este închisă în noaptea muzeelor din motive de securitate.
Muzeul Militar Național nu era pe lista noastră pentru a fi vizitat dartrecând prin fața lui și ne fiind foarte aglomerat am decis să-l revizităm, am mai fost la el în 2009.
Ei doar suntem o familie de ingineri, nu puteam rata vizita la Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida. Și noi ca niște copii ne-am poziționat minute bune prin fața exponatelor. A meritat să așteptăm la rând 15-20 de minute. A fost ca o călătorie în timp.
Mai aveam în program și vizita la Observatorul Astronomic , avea un program interesant pentru noaptea muzeelor dar și o coadă imensă care ne-a descurajat.
Pe listă aveam și Muzeul Național Cotroceni, dar la fel numărul mare de persoane ne-a făcut să renunțăm la ideea de al vizita.
Am sperat că la Antipa avem mai multe șanse 🙂 🙂 aici coada ajungea până la Muzeul Țăranului Român.
A fost o experiență plăcută, puțin obositoare dar cu multă informație.
Nu amâna vizita la muzee pentru această noapte, atmosferă este plăcută în cadrul acestui eveniment. Însă când vizitezi un muzeu într-o zi normală parcă te bucuri mai mult de tot ce oferă el, în plus prețurile biletelor de intrare sunt destul de mici.