NOAPTEA MUZEELOR 2013

          Ziua de sâmbătă, 18 mai, a fost destinată  vizitării muzeelor. Anul acesta noaptea muzeelor a coincis cu Ziua Internațională a Muzeelor, și noi am profitat.

           Încă de când a  fost anunțat ce muzee sunt deschise ne-am făcut o listă cu ce să vizităm, nu s-a respectat în totalitate. Un motiv fiind acela că era foarte aglomerat.

          Acum facem o enumerare la ce am vizitat în noaptea muzeelor, în București,  revenim în curând cu subiecte despre fiecare muzeu vizitat.

           Am început periplul cu Muzeul Național al Pompierilor -Foișorul de Foc.

          La cel mai vechi turn existent din București nu a fost foarte aglomerat, asta probabil că era  imediat după prânz. Așa că  ne-am bucurat oarecum în liniște de exponatele vechi și prăfuite.

Foisorul de foc

          Nu am pierdut vremea și ne-am îndreptat spre Palatul Voievodal Curtea Veche. Deși în centrul orașului ne așteptam sa fie mare aglomerație printre vestigiile voievodale.

Curtea Veche

          Odată cu lăsarea serii și agitația în preajma muzeelor a crescut.

          În speranța că este deschisă Casa Memoriala George Enescu, din spatele Muzeului Național George Enescu am mers să-l vizităm.

          La acest muzeu am mai fost și în 2009 tot la noaptea muzeelor. Casa memorială era închisă, în schimb ne-am delectat ascultând  o parte din concert în muzeu.

Muzeul George Enescu

         Deși în septembrie 2012 am vizitat  Muzeul Național de Istorie i-am trecut pragul și acum. Știam că expoziția Soldaților de teracotă este închisă în noaptea muzeelor din motive de securitate.

Muzeul national de istorie

          Muzeul Militar Național  nu era pe lista noastră pentru a fi vizitat dartrecând prin fața lui și ne fiind foarte aglomerat am decis să-l revizităm, am mai fost la el în 2009.

  Muzeul militar

          Ei doar suntem o familie de ingineri, nu puteam rata vizita la Muzeul Tehnic  Prof.  Ing. Dimitrie Leonida.  Și noi ca niște copii ne-am poziționat minute bune prin fața exponatelor. A meritat să așteptăm la rând 15-20 de minute. A fost ca o călătorie în timp.

Muzeul Tehnic

          Mai aveam în program și vizita la Observatorul Astronomic , avea un program interesant pentru noaptea muzeelor dar și o coadă imensă care ne-a descurajat.

         Pe listă aveam și Muzeul Național Cotroceni, dar la fel numărul mare de persoane ne-a făcut să renunțăm la ideea de al vizita.

          Am sperat că la Antipa avem mai multe șanse    🙂     🙂  aici coada ajungea până la  Muzeul Țăranului Român.

coada la antipa

A fost o experiență plăcută, puțin obositoare dar cu multă informație.

         Nu amâna vizita la muzee pentru această noapte, atmosferă este plăcută în cadrul acestui eveniment. Însă când vizitezi un muzeu într-o zi normală parcă te bucuri mai mult de tot ce oferă el, în plus prețurile biletelor de intrare sunt destul de mici.

 

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.