Pasiune fără limite. Infotrip ecvestru în Apuseni cu Horseriding

         Când spui Apuseni spui locuri idilice, desprinse parcă din basme unde întâlnești la tot pasul frumuseți nemăsurate, naturalețe și tradiție. Un loc perfect unde să-ți petreci un weekend sau o vacanță. O mică parte din  zona Apusenilor va fi promovată printr-un eveniment de nișă al turismului românesc.

         Sfârșitul lunii mai 2016 se anunță foarte interesant, în perioada 27-29 mai are  loc un infotrip cu tematică ecvestră, o noutate în turismul de la noi și un pas mare spre incoming-ul românesc. Acest eveniment este organizat de o pasionată a turismului ecvestru, Florina Nicolescu, manager activitate turism la Equestrian Adventures, tel: 0735197650.  Un alt pilon important al evenimentului este Pensiunea Moara Veche din Mesentea, jud Alba, comuna Galda de Jos, care oferă găzduire celor 11 participanți la infotripul Visit Apuseni by Horseriding.

1 equestrian

În apuseni, foto – equestrian adventures

3equiestrian

foto – equestrian adventures

Ce se întâmplă în acest infotrip:

– cazare, 2 nopți la Pensiunea Moara Veche  de 3*;
– demipensiune + un prânz cu picnic la pădure, iar într-una din seri musafirii sunt răsfățați cu o  cină tradițională românească;
– traseele  ecvestre, sunt bine alese pentru începători și vor fi prin locuri absolut minunate cum numai în Apuseni găsești. Participanții vor  parcurge trasee diferite în fiecare zi. Toate aceste activități sunt gratuite.

Programul infotripului care durează 3 zile:

Vineri, 27 mai:  Sosire la pensiune și prânz, apoi participanții se vor îndrepta  spre Centrul ecvestru unde vor face cunoștință cu caii, apoi vor primi instrucțiuni musai de respectat. După aceste etape se dă startul pentru traseul Tibru.

Descriere traseu Tibru:  Traseul este accesibil începătorilor și novicilor în echitație. Acesta este pe dealuri magnifice,  printre ruinele vechii livezi a Benicului și pe  câmpurile frumos cultivate. În orice anotimp, vei avea parte de frumusețea naturii și de bucuria de a vedea animale și păsări sălbatice. Traseul merge în buclă iar drumul de întoarcere de la Tibru este diferit de cel de plecare.

Satul Tibru este un minunat și interesant  amestec de vechi și nou, plin cu oameni prietenoși și binevoitori. Sat cu o istorie veche și uitată în negura timpului. Este situat aproape de cetatea Piatra Craivii, centrul spiritual al dacilor. An de an plugurile țăranilor scot la iveală ceramică dacică și din perioada romană dar niciodată nu au fost realizate în Tibru săpături arheologice serioase.

Seara se va încheia cu o cină  ( tradiționalele pupuri cu participare la gătitul lor). Pupuri– plăcinte ardelenești coapte pe vatră și umplute cu diverse, de la brânză, cartofi sau varză.

Sâmbătă 28 mai:  Mic-dejun, pregătire pentru încălecare și traseu la  Băile Romane  cu oprire la picnic la pădure.

Descriere traseu Băile Romane: Traseul este pe  vechile drumuri antice colindate odinioară de vestiții călăreți traci. Din Benic se urcă dealul Dăneață unde s-au găsit câteva schelete ale călăreților alături de caii lor, precum și resturi ale harnașamentelor. Apoi traseul continuă pe  coama dealului până aproape de Valea Pietrilor, deasupra satului Cetea. Priveliștea este incredibilă prin avantajul înălțimii la care se călărește.

Băile romane sunt un vechi refugiu al luptătorilor din toate timpurile, începând din antichitate și până în perioada comunistă. Toți pribegii vremurilor au găsit adăpost în ascunzișurile munților, în locurile ce se spune că ar fi bântuite de spiritele preoților lui Zamolxe, ce aduceau ofrande zeului dac. Seara se va încheia cu o cină românească și un minunat foc de tabără.

Duminică 28 mai:   Mic-dejun, fiind ultima zi  a infotripului  se va parcurge un traseu mai ușor însă foarte interesant, acesta va fi pe  dealul Dăneață, deal ce oferă priveliști memorabile numai bune de  fotografiat.

Dealul Dăneață este locul unde s-au găsit nu mai puțin de 7 schelete de călăreți traci. După minunata plimbare se va servi prânzul la pensiune și se vor trage concluziile celor 3 zile de aventuri călare prin Apuseni, aventuri pe urmele dacilor, romanilor, tracilor …etc.

        Pentru turele în natură participanții au nevoie de un echipament adecvat ce include: pantaloni cât mai strâmți, încălțăminte care să fixeze glezna, iar toca este oferită de organizatori.

        Participanții la infotrip vor parcurge în una din zile un traseu prin locuri precum cel din imaginea de mai jos. Frumos, nu?!

2 equiestrian

Traseu din infotrip foto – equestrian adventures

          Grupul participanților va fi format din 11 persoane curajoase și aventuroase (bloggeri, fotografi, jurnaliști din turism). Sunt disponibili 9 căluți superbi și prietenoși, iar capacitatea pensiunii este doar de 13 locuri.

hoinariromani equestria

Dragoste mare 🙂 (Georgeta)

        P.S. O mică parte din dragostea noastră pentru sportul cel mai nobil, a fost dăruită sub forma câtorva zile de voluntariat la un eveniment ecvestru unic. Câteva imagini într-un album pe pagina blogului de pe Facebook.

Pe curând!

Share Button

4 Comments

 1. Flori Serban

  Multumim frumos, Georgeta si Marius, pentru aceste “ponturi” Avand in vedere ca vacanta ne bate la usa :), ne bucuram sa aflam de astfel de locuri si evenimente minunate! Numai bine si calatorii cu soare! 🙂

  Reply
  1. HoinariRomani (Post author)

   Cu mare drag!!
   Urmărește-ne în continuare, urmează și impresiile din Apuseni de la Clubul de echitație Aladin.

   Reply
 2. Pingback: Infotrip az Erdélyi-szigethegységben - Magazin Echitatie Equitana

 3. Pingback: Infotrip în munţii Apuseni - Magazin Echitatie Equitana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.