CASTELUL CORVINILOR – HUNIAZILOR- HUNEDOARA

          CASTELUL CORVINILOR  sau  al  HUNIAZILOR,  este al VI- lea castel  ca mărime din lume şi cel mai mare din România .
Un castel superb care a fost restaurat şi transformat în muzeu,  la care am ajuns şi noi.

          Se poate vizita:  Sala cavalerilor, Turnul buzduganelor, Temniţa , Capela, Camera de Aur, Camera Domniţelor, Sala Dietei, (unde erau judecaţi  vinovaţii) şi alte încăperi ale castelului.

          Când ajungi acolo rămâi fascinat de construcţia impunătoare în mai multe stiluri. Dacă   te fascinează   legendele şi poveştile despre castele, atunci e musai să-l vizitezi.

         Castelul Corvinilor impresionează prin prezența sa, ce domină orașul Hunedoara, iar pentru cei atrași de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România și printre cele mai atractive din spatiul european.

          Accesul în castel se face pe un pod de lemn susţinut de patru piloni din piatră, pe sub pot trece pârâul Zlasti.

Vedere de pe Terasa de artilerie.

          Pe blazonul familiei Corvinilor este un corb care ține în cioc un inel de aur. Legenda spune că Ioan de Hunedoara era fiul nelegitim al lui Sigismund de Luxemburg (rege al Ungariei la vremea respectivă) și a unei femei pe nume Elisabeta din Țara Hațegului. Pentru a nu exista discuții pe marginea acestui fapt, regele ar fi aranjat o căsătorie între aceasta și Voicu (un viteaz din zonă). Pentru a fi recunoscut copilul când merge la curtea regală Sigismund de Luxemburg i-a dăruit și un inel de aur.

          Insă inelul de aur a fost într-o zi furat de către un corb. După multe peripeții Ioan de Hunedoara a recuperat inelul insă povestea a fost aflată și de rege care a hotărât să facă din corbul cu inelul in cioc un element din blazonul familiei Corvinilor.

          Mergeți să vizitați această bijutierie arhitectonică încărcată de istorie și înconjurată de legende și povești frumoase.

Cum ajungi la castelul Corvinilor:

          Se poate ajunge uşor, la acest castel,  cu trenul, autobuzul sau cu maşina prin intermediul DE 7 până în dreptul localităţii Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând DN 68 B până în oraşul Hunedoara .

 Daca ai  ajuns în Hunedoara este  uşor de găsit castelul datorită existenţei  indicatoarelor plus că  se şi vede de la intrare în oraş.

-noi am ajuns la CASTELUL   CORVINILOR  pe 12 septembrie 2010.

Share Button

6 Comments

 1. hoinariromani

  Noi am ajuns o singura data, anul trecut, era weekend nu am reusit sa facem prea multe poze, erau multe mirese pentru sedinta foto acolo.
  Castelul este destul de impunator si arata foarte bine pe dinafara, legenda fantanii si pe mine m-a impresionat.
  Eu m-am “pierdut” in denumirea lui ca l-am gasit sub numele de CASTELUL CORVINILOR, CASTELUL CORVINASILOR, CASTELUL HUNIAZILOR.

  Reply
 2. Mariana

  Am fost de multe ori aici;odata era si o expozitie de dinozauri.Mi-a placut fantana turcului,si usa aceea care era singura originala din vremea lui Iancu de Hunedoara.

  Reply
 3. hoinariromani

  Am fost anul trecut in septembrie , o parte din castel este restaurat, inca se mai fac lucrari …oricum vin foarte multi vizitatori.

  Reply
 4. deea

  cand ai fost acolo?este superb castelul… vad ca e restaurat recent…

  Reply
 5. hoinariromani

  Se vede putin in ultima poza , nu am reusit sa fac foarte multe poze , venea noaptea si la cat ne-am “visat” noi prin castel in rochii cu criolina stand la balcoane …a trecut repede timpul.

  Reply
 6. crystynica

  Geta, n-ai poze cu intrarea in castel, podul sustinut de patru piloni?

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.