GEOAGIU BĂI

          Stațiune  balneoclimaterică din Munții Apuseni.

          Apele minerale din stațiunea Geoagiu Băi sunt termale și mezotermale, bicarbonate, calcice, magneziene cu urme de fier și hidrogen sulfurat, hipotone, carbogazoase și cu o ușoară radioactivitate. Se pot folosi în curele interne și externe recomandate în diferite cazuri: gastrite cronice, afecțiuni cronice hepatobiliare și diabet, alergii, anemii și convalescente după boli infecțioase. În cura externă – sunt indicate în afecțiuni ale aparatului locomotor, ale sistemului nervos periferic, în tulburări circulatorii și afecțiuni ginecologice. Cam aceste informații le-am găsit noi pe panourile informative de lângă izvoarele amenajate din stațiune.
Împrejurimile stațiunii Geoagiu Bai oferă numeroase atracții turistice : Baia Romană Antică (Germisara), Cascada, Drumul Roman (este conservata o porțiune ) noi din păcate de aici nu avem imagini.

          De la Orăștie până  la Geoagiu Băi sunt 12 Km, sunt numeroase  locuri de cazare,  majoritatea hotelurilor având piscine, unele chiar cu apă termală.

hoinariromani

Băile romane -Geoagiu Băi

Geoagiu Băi -Băile roman -galerii

În partea opusă a băilor romane, în aceiași localitate se află și o mică cascadă, noi ne-am bucurat de spectacolul naturii.

Cascada -Geoagiu Băi

Cascada -Geoagiu Băi

         Când ai drum în această parte a țării, ori prin apropierea cetăților dacice fă un popas și în această stațiune cu o istorie și o tradiție veche de sute de ani.

Imaginile din acest articol sunt din urma vizitei noastre la Geoagiu Băi de  pe 12 septembrie 2010.

Share Button

5 Comments

 1. ramona

  frumos …aici e de mine ca am imbatranit si am nevoie de un tratament terapeutic

  Reply
 2. hoinariromani

  Poti merge daca ai ceva afectiuni, intr-un weekend cateva ore, se poate face baie in BAIA ROMANA, apa este foarte calda in orice anotimp, eu am stat cu picioarele (vesi poza 1 si 2) parca imi intrau mii de ace in talpi.
  Pana ruinele baii romane treci printr-un parculet foarte frumos amenajat unde gasesti si cateva iszvoare cu apa pentru diferite afectiuni, sunt listele cu afectiunile ce se pot trata cu apa de acolo.

  Reply
 3. Mariana

  Desi este in apropiere de mine ,nu am fost aici,niciodata.Am vazut statiunea doar de la departare

  Reply
 4. hoinariromani

  da , este superba , insa drumul pana acolo este greu accesibil ,o gasesti doar daca intrebi localnicii pe unde sa mergi .

  Reply
 5. crystynica

  ce cascada superba!!!

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.