Unici în Europa, VULCANII NOROIOŞI lasă impresia că o mică parte din România face parte din Lună.
Dacă e înnorat poţi crede că te afli pe Lună, când iese sorele de după nori te şi vezi în deşert… frumos nu?! Porţiuni mari de teren sterp inundat de noroi acoperit de nămol solidificat apoi crăpat lasă loc altor lave ce bolborosesc, alt nămol care nu e nimic altceva decât amestec de argile, calcar, săruri şi urme de petrol.
Dacă vizitezi PÂCLELE MICI trebuie să ajungi şi la PÂCLELE MARI, mergi aproape 3 km cu maşina prin câteva curbe amețitoare apoi la pas aproape un km, dar se merită să vezi un spectacol al naturii în plină desfăşurare.
Pe lângă PÂCLELE MARI şi MICI se mai pot vizita şi PÂCLELE de la BECIU, noi nu am ajuns, era drumul foarte rău.
Din păcate mulţi dintre cei care merg acolo consideră că trebuie să “contribuie” cu ceva la “infrumuseţarea” locului şi lasă urmele trecerii lor pe acolo. Nu te gândi că doar fac poze şi admiră. Pun în aplicare nesimţirea şi consideră că dacă plătesc bilet la intrare de 4 lei (2011) au dreptul să lase gunoiul fix unde li se termină punga de biscuiţi sau sticla de cola 🙁
Este nevoie de cel puţin două ore pentru a vizita, am întâlnit turişti străini, fascinaţi de locul respectiv. Unii au venit special să-i vadă.
Ceva asemănător mai există în Siberia şi Australia.
Am găsit informații că ar mai fi vulcani noroioşi pe dealurile Transilvaniei, la Ocna Sibiului, Homorod, dar nu la fel de spectaculoşi și accesibili.
Imagini de la PÂCLELE MICI
Pentru a ajunge la PÂCLELE MARI, din parcarea amenajată se merge pe jos aproximativ 400-500 de metri, sau mai puțin.
Cum ajungi la VULCANII NOROIOŞI :
– Buzău-DN 10-Sătuc-Berca-spre Chiliile-Pâclele Mari şi Pâclele Mici.
Din Buzău mergi pe DN10, până în localitatea Berca, urmând indicatorul de Chiliile. După aproximativ 10 km faci dreapta, spre Paclele Mari şi Paclele Mici. Oricum sunt suficiente indicatoare până acolo, nicio şansă să te rătăceşti, însă ai nevoie de maşină, motor sau bicicletă, o variantă ar fi şi excursiea organizată cu autocarul.
-taxa de vizitare 4 lei /persoană -adulți -2011.
Taxa de vizitare doar la Pâclele Mari.
-1 leu/copii
– imaginile din acest articol de la VULCANII NOROIOŞI sunt de pe 15 mai 2011.
misto vulcanii..chiar este f interesant sa vezi bulbucii din namol..
Merita sa mergeti, sunt unici, se spune ca in urma cu mai multi ani erau mult mai activi , mai spectaculosi.
spectaculosi vulcanii…sper sa ajung si eu prin aceste locuri frumoase
Ce interesant, merita vazut