MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN- BUCUREȘTI

          În zilele libere petrecute în orașul lui Bucur căutăm câte un loc pe care să-l vizităm, încercăm să  descoperim un altfel de oraș. Vizitând locuri, muzee încercând să cunoaștem fața plăcută a Bucureștiului.

Într-o evadare prin capitală ne-am îndreptat pașii către  MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă

Muzeul Țăranului Român -camera de oaspeți -scaune cu fețe

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă

Am vizitat cele două săli cu exponate bisericești, în una din ele sunt expuse icoane pictate pe sticlă și lemn, icoane și obiecte vechi bisericești. În cealaltă se găsesc bucăți dintr-o biserică veche din lemn.

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă-icoane

Sălile  sunt foarte prietenoase,  cu exponate ușor de recunoscut,  cel puțin pentru noi, ne-au încântat privirea. Și pentru orice vizitator acest muzeu este o filă a istoriei poporului român. Doar admirând exponatele ce reprezintă portul popular țărănesc din diferite zone ale țării te fac să pleci cu gândul în zona respectivă a țării.

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă

Nostalgicii comunismului se pot delecta în sălile de la subsol cu o parte din articolele ziarului Scânteia, sau cu fotografii vechi din perioada răposatului. Dar este, cu siguranță, interesantă și această parte pentru cei care nu au apucat acea perioadă sau pentru vizitatorii străini.

Muzeul Țăranului Român -expoziția permanentă

           Ca și observație, noi sperăm să fie constructivă-  de la exponate lipsesc tăblițele informative. În schimb există audio-ghid și la  intrarea în fiecare sală se găsește câte  un ” buzunar cu fișe” sau un panou indicativ unde erau numerotate și explicate obiectele expuse.  Bine și așa, dar mai greu de urmărit.

           Am petrecut câteva ore minunate  la  muzeu  de unde am plecat cu o tolbă de informații. Recomandarea noastră este să mergi în vizită la acest muzeu, sau ai fost deja? Oricum, nu strică să-i mai treci pragul din când în când. Noi, cu siguranță, revenim la el.

         Așa că atunci când îți  este “sete de puțină cultură”  fă o vizită la muzeu,  nu vei regreta.

Adresa: Șoseaua Kiseleff 3, București

Biletul de  intrare vizitare muzeu.

– pentru adulți este de 6 lei, pentru elevi, studenți, posesori de card EURO 26 – 3 lei.(prețuri valabile 2011-2012-2013),  pensionari – 2 lei.
– se pune  la dispoziție și audio ghid (în limbile română, franceză, engleză și germană) – 10 lei/aparat;

Taxa  foto 50 ron.

Muzeul se poate vizita gratuit în: ziua a 26 – a a fiecărei luni.

Program:  marți -duminică   9:00 -18:00.

           Urmăriți siteul oficial al muzeului și pagina de facebook pentru a afla ce evenimente au loc și când. Aproape în fiecare weekend la Muzeul Național al Țăranului Român are loc cel puțin un târg sau eveniment.

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.