LACUL BOLBOCI

          Musafiri de ziua LACULUI BOLBOCI.  Pe 4 august  lacul este aniversat prin voie bună și tradiții românești, nu au lipsit concertele, spectacolele de karaoke sau parada costumelor ecologice.

         A fost o coincidență  plăcută să ne aflăm în zonă în weekendul în care lacul a fost sărbătorit.

          Am rămas impresionați de splendoarea lacului și a locului. Întinderea de apă se ascunde printre stâncile învelite de păduri. De pe baraj vezi  doar unde  sfârșește lacul ca de început  nu ai cum sa-ți dai seama…

Este locul ideal pentru petrecerea unui weekend liniștit și relaxant îmbinând armonios beneficiile muntelui cu cele ale apei.

          Când am aruncat o privire pe hartă am avut tendința să spunem că are forma unui crocodil ce lenevește la soare.

          Am adunat și ceva informații pe lângă fotografii.

– este un lac artificial;

– barajul este construit la 1438 m altitudine, construit din anrocamente;

– este barajul situat la cea mai mare altitudine din România;

–  lacul este situat la granița dintre județele Dâmbovița și Prahova;

– barajul are 55 m înălțime și  blochează 18 milioane metri cubi de apă ce provin din râul Ialomița;

– barajul a fost dat în funcțiune pe  11-octombrie – 1988.

Trebuie de știut că este zonă frecventată de urși, asta nu împiedică turiștii să-și amplaseze corturile pe malul lacului, după cum se vede în imagini.

          Ideal ar fi dacă vă decideți să petreceți un weekend în acest loc minunat să vă cazați ori la Cabana Bolboci sau la alte cabane din zonă.

          Pentru cei care doresc să  petreacă nopțile la cort o pot face în campingurile amenajate din apropiere,  unde au posibilitatea să se folosească și de utilitățile minime cum ar fi: curent electric sau wc.

campare în curtea pensiunilor  Zănoaga și Bolboci -gratuit ( ca și utilități doar wc, dacă doriți curent electiric se plătește) în weekendurile de vară cu greu se găsește loc de campare lângă pensiuni.

          Pentru iubitorii de trasee turistice zona abundă, fiecare traseu având ceva unic.

Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului, Peştera Ialomiţei, Schitul Peştera, Canionul Horoaba, Cheile Orzei, Cheile Coteanu, Padina, Zănoaga, Scropoasa şi lacul Scropoasa, Sfinxul, Babele, Vârful Omu, Crucea Eroilor de pe Caraiman, Cariera (cea mai înaltă carieră de calcar din Europa.

Cum ajungi la Lacul Bolboci:

– pe DN 71 (dinspre Târgoviște până la Moroeni și apoi pe drum forestier),

– sau DN 71  (Sinaia-Târgoviște) apoi pe DJ 713 indicator spre Hotel Peștera.

Imagini de la  Lacul Bolboci  din iunie și august 2012

Share Button

10 Comments

 1. Paul

  Buna ziua,se poate practica pe lac pescuit sportiv?
  Multumesc

  Reply
 2. NEAGU ALINA

  O MINUNATIE DE LAC AM FOST SI EU CU FAMILIA PE 8 AUGUST 2012 AM RAMAS IMPPRESIONATI DE FRUMUSETEA LOCURILOR CE MAI DE VIS PE SEMNE CA SA MAI CIVILIZAT LUMEA

  Reply
  1. hoinariromani

   Ne bucuram sa auzim ca v-a lasat o impresie buna locul 🙂

   Reply
 3. hoinariromani

  Se poate campa in curtea cabanei Bolboci cu acces la wc si curent electric, locuri semiamenajate sunt si la Zanoaga. Noi am campat la Padina, era si Padina Fest acolo era loc amenajat pentru campare, cei care aveau corturile mai departe de zona amenajata am vazut ca isi strangeau gunoaiele si le duceau la tomberoane. Sper ca nu o faceau doar de fica ca vine ursul.

  Reply
 4. hoinariromani

  Larisa, in perioada asta este nebunia cu gratarele, cand am fost noi la sfarsitul lui iunie erau 2-3 corturi in zona, doar cateva la Cheile Zanoaga.
  Cat despre stransul gunoaielor tragem speranta ca 99% sunt oameni civilizati, iar gunoiul lasat de cei 1% etse strans de oameni ca noi, Oricum zona este superba si parca mult mai putin impanzita de gunoaie.

  Reply
  1. Larisa

   Aveti dreptate. La inceput sau sfarsit de vara este mai libera zona. Parerea mea este ca ar trebui sa se amenajeze locuri speciale de campat (in curtea cabanei, sau un camping ceva) si sa fie interzis campatul/gratarul langa lac/padure etc. Pana la urma este rezervatie naturala acolo. In orice tara civilizata este interzis campingul in rezervatii. E o zona foarte faina si tocmai de aia trebuie pastrata.

   Reply
 5. Larisa

  Foarte frumos! Lacu Bolboci este unul din locurile mele preferate din Bucegi, la fel ca si Scropoasa! Ce nu imi place este tocmai faptul ca fiecare campeaza cam pe unde vrea, fiecare isi da muzica la maxim cand vrea, si totul este “inundat” de fum de gratare. Asta este un lucru urat. Ce e si mai urat este ca multi n-au invatat sa stranga gunoiul dupa ce pleaca….Peisajul este oricum de vis!

  Reply
 6. hoinariromani

  Ce bine ca am reusit sa va facem dor de munte!!! eEste un loc superb!
  Multumim!

  Reply
 7. Anda

  Fain de tot. Ati avut o iesire pe cinste!

  Reply
 8. Claudia

  Ce peisaje frumoase, iar postarea ta mi-a facut un dooooor de munteeee …

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.