DELTA BUCUREŞTIULUI – LACUL VĂCĂREŞTI

          Căutând o destinaţie pentru evadarea din oraş, am găsit una chiar în inima orașului. O destinaţie care nu te costă decât un bilet la RATB, și puțin timp.

Delta Bucureștiului-  LACUL VĂCĂREŞTI.
7

         Ne-am făcut puțin curaj și cât ai spune pește am ajuns pe “fundul lacului” , înarmaţi cu camera foto şi cu nerăbdare să surpindem cât mai multe viețuitoare, plante sau…ce ne-o fi ieșit prin cale.  Am ajuns pe lac într-o după amiază  toridă de vară când asfaltul din oraş frigea.. După  ce am trecut digul ce împrejmuieşte lacul atmosfera a devenit alta, mai răcoroasă mirosul de verdeaţă  şi flori de camp parcă ne îmbăta cu mireasma lor. În sfârşit un loc al nimănui fără gunoaie.

10

          Ni s-a dezvăluit în faţa ochilor şi a obiectivului o mulţime de ochiuri de apă invadate de verdeață şi din când în când de căteva păsări, ce parcă nu doreau a fi deranjate, leneveau prin pomi sau pe lac. Am crezut că vom fi singuri prin zonă dar ne-am înşelat,  peste lac se vede o cărare bine bătătorită, pe semne că pe aici trec zilnic oameni ce vor să scurteze drumul. Am mai întâlnit şi pescari ce îşi aşteptau prada la malul unui ochi de apă.

2

4

         Pe ochiurile de apă am zărit şi câteva răţuşte, unele mult prea sperioase altele parcă se simţeau vedete în faţa obectivului şi atunci încercau să-şi arate abilităţile  de înotatoare.   🙂

6

85

Cât am zăbovit pe lac am prins şi un apus superb. Soarele parcă se ascundea după blocurile gri.

11

          Nu am mai fi plecat de pe lac, linişte,  panoramă minunată, soarele nu mai ardea…câteva ore perfecte  din weekend petrecute  în Bucureşti, într-un altfel de oraș, mai sălbatic…mai cu parfum de deltă.
12

Lacul Vacaresti

Delta Bucurestiului

Digul ce ar fi trebuit să protejeze oraşul de inundaţii, este  locul unde o parte din tineri pictează tot felul de forme și scrisuri.

digul

Am petrecut câteva ore deosebite în micuţa deltă a Bucureştiului, cum ți se pare, ai fost în acest loc?

Pe 15 iulie 2012 ne-am plimbat prin delta Bucureştiului.

Share Button

1 Comment

  1. hailabord

    Ce tura faina ati facut pe la vecinul meu de cartier!

    Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.