ARCUL DE TRIUMF – BUCUREȘTI

          În weekendul ce tocmai a luat sfârșit (11-12 mai 2013) ARCUL DE TRIUMF a fost deschis publicului. Noi am profitat de această ocazie și l-am vizitat.

Arcul de triumf

          Monumentul a fost deschis cu ocazia Zilei Independenței de stat a României, Zilei Regalității și Zilei Europei. Astfel în interiorul muzeului am putut admira Expoziția de fotografie Marele Război al Reîntregirii Neamului 1916-1918, Heraldica Marilor Familii Boiereşti (efigii din bronz), Marea Unire de la 1918 -coroanele regale  și sceptrul reproduse la scara 1:1.

film

coroanele si sceptrul regal

efigii din bronz

fotografiile eroilor din Afganistan

          Pentru celebrarea Zilei Independenţei de Stat a României,a fost proiectat un film cu tematica Războiului de Independenţă.

          A mai fost amenajată și  o galerie cu fotografiile eroilor din Afganistan.

regele

regina

interior

drapelul

de la inaltime

Manastirea Casin

Casa presei

cp

Lângă Arcul de Triumf răsuna   fanfara militară.fanfara

Info:

Arcul de Triumf are o înălţime de 27 de metri şi a fost construit între anii 1920 şi 1922 şi  renovat în perioada 1935-1936. Se pot admira etapele evoluției sale într-o expoziție de fotografii vechi în interior.

Împreună cu Catedrala Încoronării de la Alba Iulia  cu Mausoleul de la Mărășesti, Crucea Eroilor Neamului de pe Caraiman, cu Mausoleul din Parcul Carol, Arcul de Triumf se numără printre monumentele care comemorează participarea  României la Primul Război Mondial. 

Intrarea a fost gratuită.

Arul de Triumf va mai fi deschis și pe 1 decembrie cu ocazia Zilei Naționale a României.

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.