Trenuri și Gări din Italia și Elveția la Muzeul Trenulețelor din Sinaia

          Cum am ajuns să vizităm Muzeul Trenulețelor din Sinaia


Ca de obicei când se apropie weekendul încep furnicăturile prin tălpile picioarelor și trebuie numaidecât să plecăm pe undeva. Așa că pe 8 martie ne-am trezit cu noaptea-n cap, am pus bocancii în picioare și rucsacii în spinare și am pornit la drum. Mai întâi ne-am îndreptat spre Gara de Nord, de unde am luat trenul  R 3001 spre Bușteni. Ajunși la destinație am hoinărit prin Bușteni câteva ore, după care am pornit spre Sinaia, pe jos, însoțiți ba de ploaie ba de ninsoare. Nici în Sinaia nu am stat locului, aici chiar s-a arătat soarele pentru câteva clipe chiar dacă era cu “dinți”  noi ne-am bucurat.

         Cum mai aveam timp până la plecarea trenului am făcut o vizită și la Muzeul Trenulețelor. Clădirea care găzduieşte expoziţia a fost construită în 1886 şi reprezintă prima Gară Regală din România, construită de direcţia generală a Căilor Ferate Române pentru regele Carol I.

         Muzeul este un întreg sistem feroviar cu 150 de vagoane, 70 de locomotive și 300 de metri de linie ferată. Machetele expuse au de toate: gări, depouri, tunele și viaducte, iar garniturile se strecoară printre arbori și munți, oameni care așteaptă trenul pe peron ca într-o gară adevărată. Toate aceste machete au costat 30 mii E.

         Ne-am poziționat în fața lor ca niște copii, am fost fascinați de toate machetele care  au fost create de Alberto Drera, un italian pasionat de obiecte în miniatură, care a locuit mult timp în Sinaia, acestea sunt copii ale unor gări din Italia și Elveția.

          La ieșirea din muzeu se află limuzina drezină a Anei Pauker, are ușile blindate cu plumb și a circulat cu ea pe calea ferată, alături mai sunt două drezine vechi și o locomotivă.

           Dacă ești pasionat de trenuri, sau pur și simplu vrei să te simți copil cu adevărat pentru câteva clipe treci și tu pe la Muzeul Trenulețelor din  Gara Sinaia, cu siguranță te vor încânta micuțele trenulețe.

De reținut:

Muzeul se poate vizita în fiecare zi de la 10:00- 18:00

Prețul unui bilet pentru adulți este 6 lei/persoană,

Se oferă reduceri la grupuri, elevi, studenți și pensionari,

Taxa foto este de 7 ron.

Imagini din februarie 2014

Share Button

Comments (2)

 1. florentin

  Imi plac trenuletele si masinile in miniatura ! Chiar mi-a facut placere sa revad aceste mununatii…

  Reply
  1. HoinariRomani (Post author)

   Oricui îi plac mașinuțele, trenulețele și avioanele…indiferent de vârstă, iar cele în miniatură fac deliciul tuturor în special copiilor.

   Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.