Fundația Lowendal

         George  Lowendal -pictor, grafician, pedagog și maestru al primelor generații de artiști plastici din România postbelică (1897 – 1964), născut la Sankt-Petersburg de origine nobiliară înființează în 1928 primul teatru de marionete din România.

        Pe această descriere ne-am bazat mai mult când am decis să vizităm fundația în noaptea muzeelor.  Acesta a fost unul din motive, apoi am presupus că nu e mare înghesuială pe aici, și nu a fost. Am putut să ne bucurăm de artă în liniște, am ascultat și o parte dintr-un recital la pian.

1

         La fața locului surpriza a fost și mai mare, atât noi cât și ceilalți vizitatori au putut admira câteva bijuterii,  pe 4 roți, de epocă, expuse în curtea fundației.

– Nash 8 – SUA 1931,
– Aero 30 Roadster – Cehoslovacia 1937,
– Audi Wanderer W52 – Germania 1937,
– Mercedes 170 V – Germania 1938,
– Opel Super 6 – Germania 1938.

5

6

         Și unde mai pui că fundația funcționează într-o superbă clădire construită în stilul neoromânesc. O clădire elegantă, rafinată  cu logii și arce trilobate sau semicirculare ce duc  privitorul cu gândul la  cule sau case populare. Interiorul păstrează din stilul neoromânesc, dar este completat de cel electric sau românesc, încăperile fiind ornamentate lambriuri din lemn, este întâlnit și brâul împletit (element unificator).

3

2

1

4

3

2

int

          Vizitați site-ul fundației pentru a vedea ce evenimente au loc, poate sunt unele ce vi se potrivesc și doriți să participați.

         Expoziția de pictură și scenografie George Löwendal: ,,50 de ani de la dispariţia pictorului şi scenografului George Löwendal (1897-1964)”, a fost până pe 30 mai 2014.

ex

Fundația se află în P-ța Gh. Cantacuzino nr. 1, sector 2, București (lângă parcul Ioanid)

-mai 2014-

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.