Călătoriile și fotografia

         Nici nu pot să-mi imaginez cum ar fi să călătoresc fără să fac fotografii. Fără să surprind peisaje, oameni, stări, fără să surprind clădirile cu personalitate sau coloșii din doar 4 ziduri cu o infinitate de geamuri.

         Recunosc, nu toate fotografiile sunt de calitate, dar exersând și urmărind tot felul de filmulețe și citind în dreapta și în stânga  despre fotografie, poate cândva mă voi putea lăuda cu fotografii mai bune.   🙂  Până atunci le vezi și tu pe blog sau pe pagina de facebook a blogului. Te aștept să mă critici și să-ți spui părerea, sigur criticile vor fi constructive 🙂

         Uneori mai particip și la workshopuri de fotografie, din toate am avut de învățat. La unul din ele am fost în iunie 2014 într-un loc absolut minunat-Bucovina, Moldovița.

         Workshopul a fost ținut de Toma Bonciu și Monica, doi oameni extraordinari de la care ai mereu de învățat câte ceva despre fotografia de peisaj și nu numai. În cele trei zile cât a ținut workshopul am admirat niște îngerași în straie tradiționale care ne-au bucurat ochiul și obiectivul cu dansuri specifice sărbătorii Sânzienelor. Ne-am cocoțat pe dealurile Bucovinei să prindem cele mai spectaculoase apusuri pe care le oferă locul. Am urcat pe Rarău să prindem cel mai superb răsărit, ne-am afundat în pajiștile cu fânețe imortalizând peisaje mirifice.

3

4

7

9

8

1

11

10

          Cum bucovinenii sunt oameni gospodari, primitori și mari meșteri am trecut pragul unui fierar iscusit (toate uneltele și etapele prelucrării fierului nu-mi erau străine deloc, (am avut un bunic fierar). Și cum în Bucovina se fac cele mai frumoase ouă încondeiate, ne-am oprit pentru o ședință foto la o bucovineancă adevărată, tare pricepută. Am fotografiat dar am și schimbat câteva  vorbe cu fiecare despre munca pe care o depuneau. Am continuat periplul pe la meșteri lemnari, din ale căror mâini rezultau opere de artă.

2

13

14

15

12

         Cum ne aflam în Moldovița nu am ratat nici ședințele foto cu faimoasa  Huțulcă (Mocăniță), plină cu turiști.

5

6

         A fost o experiență interesantă din care am învățat lucruri noi despre fotografie, am întâlnit oameni minunați, totul într-un loc deosebit.

De ce să participi la workshopuri de fotografie

-pentru că este organizat de un fotograf cu mai multă experiență decât tine,

-afli păreri de la mai mulți fotografi (cu experiență diferită), cunoști oameni, locuri,

-mergi la ture foto, pentru a surprinde apusul, răsăritul, diferite momente, acțiuni, etc.,

-nu contează ce aparat foto ai, este important ce înveți, ce reții și ce pui în aplicare în urma acestor întâlniri,

-ți se răspunde la întrebări, ți se explică atât modul de a face o fotografie cât și cel de editare,

-și multe altele…

         Revenind la fotografie… nu mai rețin dacă am amintit pe undeva, a fost unul dintre motive pentru care “ne-am deschis blog”. Având fotografii (pe atunci făcute cu telefonul) și povești am simțit nevoia de a recomanda locurile respective pentru a fi vizitate. Accesând diverse fotografii ne-am dorit să mergem și noi în alte și alte locuri. Fotografiile ne deschid  pofta de călătorie 🙂

          Intră pe siteul lui Toma, organizează multe wrkshopuri în locuri faine atât în țară cât și în romantica Toscana. Să urmărești și să te abonezi  la canalul lui de  youtube, povestește în scurte filmulețe pe înțelesul tuturor despre fotografia de peisaj și despre editarea fotografiilor.

P.S. Nu uita să faci mereu fotografii!! …doar privind fotografiile poți da timpul înapoi…

Text și foto -Georgeta

Share Button

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.