La schi pe pârtiile din stațiunea Straja

          Cum toamna și-a așternut covorul arămiu peste văi, dealuri, păduri și munți este rândul Crăiesei Zăpezii să-și scuture genele să pudreze cu milioane de cristale întinderile României.

         Să vină iarna, să vină zăpada! Că noi ne-am pus pe visat la oameni de zăpadă, la flori de gheață și la activitatea preferată din anotimpul rece, schiatul.

         Din vară am ochit o nouă destinație,  pentru practicarea regelui sporturilor de iarnă, schiul. Nu suntem experți în acest sport dar îl exersăm în fiecare an. Ne-am dori ca în această iarnă să încercăm, pentru prima dată, pârtiile  de schi din stațiunea Straja.

        Și avem motive serioase de a ajunge acolo. În primul rând am descoperit un loc de cazare la Straja minunat, cu gazde de nota 10 și asta nu e tot …papilele gustative sunt răsfățate cu bucate deosebite și pe cuvânt de hoinar după câteva ore bune de mișcare pofta de mâncare este pe măsură. Toate acestea vin la pachet cu o priveliște încântătoare, dacă ai noroc prinzi apusul chiar din balconul camerei tale. Cum să nu-ți dorești să mergi la schi la Straja, la Vila Alpin?!

vila alpin-hoinariromani

Vila Alpin -Stațiunea Straja (2015)

vila alpin -hoinariromani

Cameră (cazare) Vila Alpin -Stațiunea Straja (2015)

straja- hoinariromani

Apus în stațiunea Straja (văzut din balconul unei camere de la Vila Alpin(

         Vara ne-am bucurat de liniștea din stațiune, de parfumul coniferelor acum visăm la peisaje de cleștar la mirosul vinului fiert cu scorțișoară și la sunetul schiului pe pârtie. Un weekend la Straja e prea puțin să ne bucurăm  de tot ce oferă natura acolo, dar suficient ca să ne  deschidă pofta să revenim sau de ce nu să ne  prelungim șederea în stațiunea din Munții Retezat-Godeanu.

       Ca să-ți faci o idee despre stațiune și pârtiile de acolo în câteva cuvinte cam așa stă treaba, concluzii din urma inspecției făcute în vară pe acolo:

hoinariromani

La schi

-Vila Alpin se află la doi pași de telegondolă, mai exact la 50 de m,

-dacă vrei mai multe detalii despre cazare, masă și spații răsfoiește articolul de aici de pe blog.  Tot la Vila Alpin găsești de închiriat și echipament sportiv, desigur poți da check-in sau poți comunica cu prietenii de acasă având internet wireless,

-în stațiunea Straja sunt amenajate nu mai puțin de 12 pârtii de schi, mai exact peste 26 de km de domeniu schiabil. Toate aceste pârtii sunt dotate cu teleschi. Stai liniștit poți schia pe 5 pârtii și noaptea, acestea fiind iluminate cu instalație de nocturnă,

-poți ajunge până pe Vârful Straja la 1868 m. fie la pas fie cu telegondola, la Crucea Eroilor, Vârful Mutu care se presupune că ar fi unul din  locurile de rugăciune al dacilor.

-stațiunea are un obiectiv turistic religios –Schitul Straja, care se poate vizita,

-îl poți saluta și pe Baloo, care este mascota stațiunii de ceva vreme.

         Pe noi deja ne furnică tălpile să o luăm din loc, numai vreme bună de schiat să fie. Tu ce faci, vii la Staja la schi în această iarnă? Sau ai fost în anii precedenți? Împărtășește și cu noi impresiile tale despre cazare, pârtie, obiective…

hoinariromani

Hoinariromani prin zăpadă…prin munți

Share Button

1 Comment

  1. Pingback: CASTIGATORI CAMPANIE "VINE IARNA, HAI LA STRAJA LA VILA ALPIN!" - Blogal Initiative Craiova

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.