Uneori ne abatem prin grădinile zoologice pentru a saluta locatarii necuvântători 🙂
Părerile despre grădinile zoologice sunt împărțite, că viețuitoarele ar suferi că stau închise în țarcuri pe când ar trebui să zburde în natură. Dar să ne gândim că unele au fost salvate din diferite situații mai puțin fericite. Și …cum am vedea noi și cei mici un leu, un urs sau alt animal care ar trebui să fie în mediul sălbatic, sau în junglă așa de aproape. Da…am putea doar călătorind prin țările lor de origine iar cu un urs brun, cu un lup sau un râs am putea să ne întâlnim, încă, prin Carpații noștri. Noi nu am avut ocazia.
Dar să vă arătăm câteva animăluțe din grădina zoologică din Oradea. Noi am ajuns pe acolo prin iunie 2014, probabil între timp a crescut numărul locatarilor. Tu ce știi, ai vizitat această grădină zoologică?
La momentul respectiv erau patru categorii de viețuitoare: mamifere, păsări, pești și reptile. Din aceștia puțini au vrut să fie vedete în imaginile noastre, erau timizi. Ne-am bucurat de o plimbare prin parcul grădinii zoologice, am admirat viețuitoarele și ne-am amintit de excursiile școalre de pe vremea copilăriei noastre care musai aveau în program și o vizită la zoo. Pe atunci ni se păreau imense grădinile zoologice și era o bucurie să vedem la câțiva metri de noi o zebră sau o girafă.

Zoo Oradea -Oaie cu coamă

Zoo Oradea -Tigru Siberian

Zoo Oradea – Căprior European

Zoo Oradea – Țestoase
Acum dacă tot există aceste grădini zoologice, să le vizităm, din prețul biletului de intrare, la unele, se plătește personalul și o parte din hrana animăluțelor. Vizitează și tu o grădină zoologică când o întâlnești în călătoriile tale!

Zoo Oradea – Nadu

Zoo Oradea – Papagalul Kakariki

Zoo Oradea – Trompetistul Hornbill

Zoo Oradea – Antilopa Addax
Programul de vizitare al universului copilăriei de la Oradea, pe timpul verii, este următorul: din mai până în septembrie 9:00- 20:00, în martie, aprilie și octombrie 9:00 -19:00 iar iarna –noiembrie –februarie 9:00- 18:00.
Biletul de intrare pentru adulți este 12 lei/persoană.
Sunt mai multe variante de prețuri la bilete, pentru grupuri, pentru familii ca să aflați prețurile cu exactitate verificați pe site-ul grădinii zoologice.
Să o poți vizita trebuie să știi și adresa acesteia , noi am găsit locația urmărind indicatoarele de la intrare din orașul Oradea.
Aceasta se află pe: Calea Matei Basarab nr. 1.
În Oradea poți face o plimbare extrem de interesantă de aproximativ două ore alături de un ghid de excepție de la care poți afla cel puțin 20 de povești despre tot atâtea obiective. Noi am făcut un tur ghidat cu Alina și am fost foarte încântați. Poți citi un articol pe blog.
Am mai povestit și despre Biserica cu Lună un unicat în România și în Europa.