Tururi culturale Castle Break

         Te invităm să descoperi locuri, în special castele cunoscute și mai puțin cunoscute din România alături de Castle Break.

        Noi le-am fost alături din primul an, de la primul tur cultural organizat, am fost încântați așa că am continuat  să le fim alături.

       Pentru 2016 au fost lansate 12 tururi culturale, foarte interesante și atrăgătoare.

dofteana hoinariromani 1

Palatul Ghika -Dofteana

Asociaţia ARCHÉ a lansat  noua serie de tururi culturale Castle Break!  🙂

         Pentru al patrulea an consecutiv, Asociația ARCHÉ aduce castelele și conacele mai puțin cunoscute din România mai aproape de publicul larg, printr-un proiect inovator de turism cultural, adresat tuturor celor interesați să-și cunoască istoria și cultura.

         Proiectul Castle Break 2016 ia forma unei serii de 12 tururi cu specific cultural la bijuterii ale patrimoniului construit din toate regiunile istorice ale României. Itinerariile propuse includ peste 20 de reședințe ale elitelor de altădată – castele, palate, cule, curii sau conace – dar și vizite la producători și meșteșugari locali, degustări de produse tradiționale, precum și întâlniri cu artiști, arhitecți și alți actori implicați în revitalizarea patrimoniului cultural, fie el construit sau imaterial.

banffy bontida

Castelul Banffy -Bonțida Foto -MonumenteUitate

          Printre cele mai reprezentative obiective vizate de proiect se numără Castelul Bánffy din Bonţida, Castelul Bethlen din Criș, Castelul Sturdza din Miclăuşeni, conacul Apafi din Mălâncrav, Centrul Cultural Sâncrai, Castelul Daniel din Tălișoara, Castelul Teleki din Gorneşti, bisericile fortificate din Viscri, Saschiz și Mălâncrav, precum şi culele din Măldăreşti şi Curtişoara. Cei interesaţi sunt invitaţi să afle mai multe pe site-ul oficial, www.castlebreak.ro.

cris -hoinariromani1

Castelul Bethlen din Criș

sturdza-miclauseni hoinariromani 1

Castelul Sturdza -Miclăușeni

druganescu. hoinariromani 1

Conacul Drugănescu din Florești-Stoienești

         Tururile culturale au o durată de 1-3 zile și se desfășoară la final de săptămână, incluzând însoțitor de grup, vizite ghidate la obiectivele incluse în itinerariu, transport și cazare cu mic dejun. Ca un plus de valoare, participanții vor avea ocazia să interacționeze chiar cu proprietarii sau administratorii castelelor și conacelor vizitate, aflând povestea monumentelor direct de la ce care au trăit-o.

          Tururile au loc în perioada 23 aprilie – 5 noiembrie, înscrierile realizându-se direct pe site-ul proiectului. Costul participării la acest program variază între 125 lei pentru un tur de o zi şi 490 lei pentru un tur cu o durată de trei zile, unul dintre principalele obiective ale demersului fiind păstrarea unui tarif accesibil tuturor categoriilor de public. Activitatea echipei se bazează pe voluntariat, iar unul dintre obiectivele Castle Break este ca atracțiile incluse în proiect să fie vizitate de cât mai mulţi turişti.

„Proiectul Castle Break acordă participanților șansa de a deveni o parte integrantă a procesului de salvare și revitalizare a patrimoniului. În fiecare tur cultural propus, vizitatori de toate vârstele descoperă povestea din spatele zidurilor – rareori cunoscută publicului larg – devenind ei înșiși naratori, capabili să tragă un semnal de alarmă privind necesitatea valorificării unor monumente incluse parțial sau deloc în circuitul economic”, a declarat Carmen Popa, coordonator al proiectului Castle Break. 

ruginoasa hoinariromani 1

Palatul Alexandru Ioan Cuza -Ruginoasa

cb chitorani-hoinariromani

Conacul Domnița Ralu -Chițorani

***

Asociaţia ARCHÉ are ca scop cercetarea, protecţia, conservarea, punerea în valoare şi promovarea patrimoniului cultural. Organizaţia îşi propune să atragă atenţia, alături de alte organizaţii de profil, asupra faptului că patrimoniul este o resursă sensibilă şi sofisticată, în continuă nevoie de cunoaştere şi gestionare responsabilă.

***

Persoană de contact:

Arh. Carmen POPA www.castlebreak.ro

E-mail: contact@arche.ro, castlebreak.ro@gmail.com

http://facebook.com/arche.castlebreak

vila monteoru -hoinariromani 1

Palatul (vila )Monteoru -Sărata Monteoru

Share Button

2 Comments

 1. HoinariRomani (Post author)

  Mulțumesc Cristina!

  Reply
 2. Cristina Dragaica

  Felicitari !
  O intiativa superba si foarte valoroasa !
  Va multumesc ca sunteti dintre cei ce iubesc si se mandresc cu valorile romanesti, si nu dintre cei care le ingroapa sau distrug.
  Mult succes mai departe! Sa aveti puterea sa continuati, este esential !
  Cu bine,
  Cristina D.

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.